Mától blogolok

  • 2013. May 05
686 400 András

Miért kezd el valaki blogot írni?
Emlék az utókornak? Valami kikívánkozik? Feltűnési viszketegség? Valamit jobban tud másoknál? Minden blog hátterében valószínű más indíték bújik meg.

Hogy én miért írok? Mert azt gondolom, hogy érdekes életet élek. Olyan életet, amilyet álmodtam.

A saját utamat járom. Az év nagy részében szebbnél szebb trópusi szigetekre, gyönyörű tájakra repülök. A világ számtalan távoli sarkán vannak ismerőseim, barátaim. Rengeteg különleges helyen éltem és megannyi különféle kultúrával találkoztam. Alig van üres oldal az útlevelemben. Most is úton vagyok és egy újabb csoda vár rám valahol, a karibi szigetvilág egy csodás szegletében. Tizenhárom perc alatt tudok bepakolni a bőröndömbe és mérföldben már több, mint hatszor körberepültem a Földet. Mert ez a munkám. És ez az életem. Egy vállalkozást építek.

Igyekszem mindent kipróbálni. Kóstoltam krokodilt és ettem bogarakat. Tudom, hogyan kell kókuszdiót felnyitni, banánt érlelni, kobra láttán ügyesen hátrálni. Tudok repülőgépet vezetni, macskát ivartalanítani, lepkéket preparálni, egyensúlyozni egy szörfdeszkán. Ha tehetem, mindent kipróbálok, amit az élet elém sodor. Amolyan “igen ember” vagyok. Abban hiszek, hogy mikor igent mondasz valamire, akkor könyvjelzőket helyezel el az életed filmjében, melyekhez utólag visszatekerve egy-egy kellemes/extrém/romantikus/őrült stb. emlék társul majd. Azok a pillanatok, mikor elgondolkozol, hogy vajon megtedd-e, azok lesznek talán később azok, amikre igazán emlékezni fogsz. Hogy mikor egyszer lepereg előtted az a bizonyos film, akkor azt mondhasd, hogy nem egy unalmas dokumentum filmet éltél, hanem egy kaland volt, aminek a részese voltál.

A blogom az életemről szól. Olvashattok hibákról, kapukról, kulcsokról, bukásokról, pofonokról, feltápászkodásokról, depresszióról, kitartásról, ízekről, szerelemről, szenvedélyről, sebességről, repülésről, zuhanásról és felemelkedésről. Összetalálkozásokról, véletlenekről, sorsról, megérzésekről, hitről, tudatosságról, bevonzásról, elengedésről és mindezek örök körforgásáról. A változásról, ami örök, a pillanatról, ami számít, a célról, ami erőt ad. Utazásokról, a világról, az emberekről, akik a világot alkotják és a dolgokról, amiket létrehozok velük. Az életről, amit élek, a jelenben. Nem egy visszatekintés és ígéret sincsen, hogy végződik. Egy kaland, egy utazás, amiben részt veszek, az út, amin járok és amin elkísérhetsz, ha velem utazol.

[quote]De nem csupán azért írom le mindezt mert érdekes és szexi, hanem mert mindenkinek van egy álma, mindenki vágyik egyfajta életre, amit talán még gyermekként álmodott magának, ami felé igazán vonzódik és ha egy álom eléréséhez pont az én egyik mondatom nyit majd egy kaput, akkor már értelme volt belekezdenem.[/quote]

BUSINESS

Egy úgy nevezett startup vállalkozást építek. Ez voltaképp az (első sorban technológiai) “kezdő vállalkozás” modern, divatosabb elnevezése. Sok olyan elmélettel foglalkozom, amik a mai, nyugati kultúra szerinti modern vállalkozás építés alapjai. A következő oldalakon végig követheted azt az utat, ami alatt egy ilyen vállalkozás felépül a semmiből és reményeim szerint egy világ méretű, sokak által ismert márkává növi ki magát.

LIFESTYLE / GONDOLKODÁSMÓD

Az utamat egyfajta tudatos gondolkodás mód mentén járom, mely gyakran vegyül “spirituális” elemekkel, bár nem igen használom / szeretem ezt a kifejezést. Elfogadok olyan elméleteket, melyeket az utóbbi években, tudatos mesterektől, távol-keleti buddhista tanítóktól hallottam és úgy éreztem, hogy beleillenek az életembe. Segítenek számomra, hogy a világot olyannak lássam, ami tetszik és segítenek, hogy az életemet tudatosan éljem és az esetlegesen szembejövő negatív időszakokat is derűvel és optimizmussal éljem meg.

GASTRO

Imádom az ízeket, imádom az életet, hobbim a kreatív főzés. Számomra a konyha egy fehér vászon, egy lehetőségekkel teli játszótér, ahol kiélhetem az alkotói vágyaimat és könnyű szerrel csalhatok gasztronómiai orgazmust a vendégeim szájára. Megmagyarázhatatlan módon különleges vonzalmat érzek minden fajta konyha és konyhai kiegészítő iránt és a főzés az a tevékenység, ami előcsalja belőlem a művészt. Nem akarnám azt mondani, hogy professzionális szakács vagyok, inkább csak a gyermek, aki művésznek képzeli magát az összepacázott papírlap láttán, de mégis… Valami különös vonzalom az, ami hatalmába kerít, ha főzésről van szó. Olyan étkeket készítek, amik egyszerűek, praktikusak és mégis valami kis bohóság járja körül őket, rajtuk van a csillámpor, mely megkülönbözteti a hétköznapost, a lélegzet elállítótól. Szeretném ezeket megosztani, mert főzni bárki tud. És ez a túlmisztifikált tudomány, nagy eséllyel csalhat bárki életébe egy-két izgalmas, kreatív pillanatot.

Nincs más. Kellemes időtöltést kíváok és remélem, hogy a gondolataim hasonló lelkesedést és tettvágyat csalnak majd a Te hétköznapjaidba is, mint amilyenekkel én írom ezeket a sorokat.

Ha szeretnél értesülni a folyamatos újdonságokról e-mailben is, akkor iratkozz fel a heti hírlevélre is, az alábbi form segítségével.

[box type=”tick” size=”large” style=”rounded” border=”full”]Ha szeretnél értesülni a folyamatos újdonságokról e-mailben is, akkor iratkozz fel a heti hírlevélre is, az alábbi form segítségével.

[wysija_form id=”1″][/box]