Híres Startup -ok első prezentációi

  • 2014. Jan 27
971 670 András

Mikor egy Startup útnak indul, már a legelején találkozik azzal a feladattal, hogy be kell mutatnia a cégét a nagyvilágnak. Legyen szó partnerekről, investorokról, leendő ügyfelekről mindenkinek meg kell tudni mutatni azt a nem túl hosszú összefoglalót, amit más néven pitch -nek neveznek.

Számtalan nagyon jó írás jelent már meg arról, hogy miként lehet elkészíteni a tökéletes pitch deck -et, így most nem is mennék bele ennek a fejtegetésébe, alább egy-két nagyon jó oldal, ahol mindent megtudtok arról, hogyan kezdjetek neki a munkának és mi az a szint, amit egy valamire való startup vállalkozásnak meg kell ütnie.

Ezzel szemben most inkább egy olyan oldalt ajánlanék a figyelmetekbe, ahol kicsit nosztalgiázva, mosollyal az arcotokon nézhetitek végig a világ legnagyobb ma ismert startup -jainak az első prezentációit. Mert mindenki elkezdte valahogy. És ezt jó látni. Talán némi motiváció gyanánt is szolgálhat számotokra, hogy mikor a csillagok közé vágytok és látjátok, ahogy amerikában röpködnek a millió dollárok a felfutóban levő startup cégekért, akkor eszetekbe jusson, hogy ők is voltak azon a szinten, ahol most mi.

Facebook Presentation Slide 1

Facebook Presentation Slide 2

Facebook Presentation Slide 3

A képeken a TheFacebook.com 2004 -es média prezentációja látható, amivel Eduardo Saverin “árulta” a ma már néhány kattintással beindítható Facebook Ads kampányokat.

AirBnB, Facebook, LinkedIn, FourSquare, mind mind megtalálhatók az általam csupán nem rég felfedezett http://bestpitchdecks.com oldalon.

Jó szemezgetést és lelkes prezentáció készítést kívánok mindenkinek!